IDE Nedir? C++ için kullanılabilecek IDE’ler nelerdir?

IDE (Integrated Development Environment), yazılımın derlenmesi, bağlanması, çalışmaya tümüyle hazır hale gelmesi ve daha birçok ek işi otomatik olarak yaparak, yazılım geliştiricilerinin proje geliştirmesinde onlara yardımcı olan yazılımlardır.


C++ için kullanılabilecek IDE’ler:


  1. Eclipse



  2. Eclipse, açık kaynak kodlu ve özgür bir tümleşik geliştirme ortamıdır (IDE). Ana odak noktası Java ve Java ile ilişkili teknolojiler olsa da, esnek yapısı sayesinde C ve Python gibi farklı diller için de kullanılmaktadır.

  3. NetBeans IDE


  4. NetBeans, Oracle tarafından geliştirilen bir Java geliştirme ortamıdır (IDE) ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Özellikle kullanıcı arayüzü tasarımında sağladığı kolaylıklardan dolayı tercih edilmektedir.

  5. Code::Blocks


  6. Code::Blocks, özgür açık kaynak kodlu bir C++ tümleşik geliştirme ortamıdır. wxWidgets tabanlı tamamen özelleştirilebilir arabirimiyle, GNU/Linux, Microsoft Windows, MacOS platformlarında sorunsuzca kullanılabilmektedir.

  7. CodeLite


  8. Codelite (IDE), tamamen açık kaynak üzerine oluşturulmuş, güçlü, hafif, kullanımı kolay, Windows, Mac OS X ve Linux üzerinde çalışabilen bir C/C++ Tümleşik Geliştirme Ortamı'dır.

  9. Dev C++


  10. Dev C++, C (programlama dili) ve C++ dilleri ile GCC'nin Windows sürümü olan MinGw derleyici setini destekleyen, GNU GPL lisanslı ile dağıtılan özgür bir tümleşik geliştirme ortamıdır.

  11. Visual Studio


  12. Microsoft Visual Studio, Microsoft tarafından geliştirilen bir tümleşik geliştirme ortamıdır (IDE). Microsoft Windows, Windows Mobile, Windows CE, .NET Framework, .NET Compact Framework ve Microsoft Silverlight tarafından desteklenen tüm platformlar için yönetilen kod ile birlikte yerel kod ve Windows Forms uygulamaları, web siteleri, web uygulamaları ve web servisleri ile birlikte konsol ve grafiksel kullanıcı arayüzü uygulamaları geliştirmek için kullanılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar